Bij skinbooster wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Met de skinbooster worden de reserves aangevuld en jouw huid diep gehydrateerd. De behandeling met Restylane Skinbooster™ wordt bij ons toegepast voor het gezicht.

De behandeling

De Skinbooster behandeling bestaat uit een serie zeer fijne injecties in de huid. Voor het beste resultaat zijn twee behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit ongeveer vier weken. In tegenstelling tot andere anti-rimpelbehandelingen met fillers geeft de skinbooster behandeling geen volume, maar verbetert het de kwaliteit van de huid, waardoor deze steviger aanvoelt en weer straalt.

Het verloop van de skinbooster behandeling

Vóór de behandeling
Voor de behandeling zal een verdovende crème aangebracht worden. Nadat deze aangebracht is dient U 30 minuten te wachten.
Na de behandeling
Het geïnjecteerde gebied kan gekoeld worden na de behandeling, er zijn Coolpacks in de praktijk aanwezig. Meestal is dit echter niet nodig. Op de dag van de behandeling: niet sporten, geen make-up op het geïnjecteerde gebied en deze niet masseren. Tot drie dagen na de behandeling niet in de sauna. Vermijd de eerste week na de behandeling de zon en ga niet onder de zonnebank. Gebruik altijd een crème met SPF. In de eerste twee weken geen invasieve gezichtsverzorgende behandeling ondergaan, zoals laser, peeling, scrubben en dergelijke.
Hersteltijd
Het geïnjecteerde gebied kan in de eerste dagen na de behandeling gevoelig zijn en wat gezwollen. Er kunnen meerdere blauwe plekjes ontstaan. Uiteraard kun je deze camoufleren met make-up, doe dat niet op de dag van de behandeling.
Duur resultaat
Het hyaluronzuur wordt gemiddeld binnen twaalf maanden na de skinbooster geleidelijk door het lichaam afgebroken. Voor het beste resultaat zijn twee behandelingen nodig.

Veiligheid

Hyaluronzuur is een van de bouwstenen van de huid. Het zorgt voor een betere hydratatie en elasticiteit van de huid. Het lichaam kent hyaluronzuur en hierdoor is de kans op een allergische of lichaamsvreemde reactie op eeen hyaluronzuur filler uiterst klein. Als er na de behandeling een kleine ophoping of a-symmetrie is ontstaan in het gezicht, hoef je je geen zorgen te maken. Veelal is dit goed weg te masseren. Tevens is hyaluronzuur de enige filler die actief kan worden opgelost met een enzym moest er toch een probleem optreden.

Bijkomende informatie

Informeer de arts als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, de arts zal u laten weten op welk moment u met deze medicijnen moet stoppen. Meestal is stoppen van de bloedverdunners echter niet nodig.

Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken

Roken kan de wondgenezing verstoren door vernauwing van de bloedvaten. Het is daarom verstandig 4 tot 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft wordt de behandeling afgeraden.

Er wordt niet behandeld als u een actieve herpes infectie (koortslip) heeft.

Ook kan niet worden behandeld als er in het verleden in hetzelfde gebied een permanente filler is ingespoten

Wie contacteren bij vragen/problemen?

Deze folder is bedoeld als aanvulling op mondelinge informatie. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen. Hebt u nog vragen over de behandeling kan U hiervoor steeds terecht bij ons in de praktijk. Als u de afspraak niet kunt nakomen, neem dan contact met ons op.

De inhoud van de folder is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn het personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.