Acné behandeling

Bij een onzuivere huid (verstopte poriën, mee-eters of puistjes) denken we vaak aan tieners. Maar eigenlijk kan iedereen hier last van  krijgen. Er zijn meerdere oorzaken zoals het gebruik van verkeerde producten, hormonen, stress,…

In deze situatie is het verstandig om een acnebehandeling te laten uitvoeren! Deze bestaat uit een intensieve reiniging waarbij dode huidcellen worden verwijderd en overmatige talgproductie wordt gereduceerd. Daarna worden de mee-eters en puistjes verwijderd. De huid wordt na de behandeling zorgvuldig gereinigd. Nabehandeling gebeurt met een aangepaste crème.

Gelaatsverzorging

Tijdens de behandeling zal Uw huid intensief gereinigd en gehydrateerd worden. Als extraatje krijgt U een ontspannende massage van de hoofhuid en schouders/nek.

Er wordt in ons centrum enkel gewerkt met cosmetische producten uit de apotheek om de kans op allergie te beperken. Indien U een gekende contactallergie heeft op een bepaald bestanddeel van cosmetische of farmaceutische producten, zal overlegd worden met de arts welke producten voor U geschikt zijn.

De behandeling gaat door in een rustige en ontspannen sfeer, zodat U optimaal kan genieten en volledig ontspannen Uw dagelijkse activiteiten kan hervatten.

Make-up

Make-up is een grote passie van Katie, je kan kiezen voor een eenvoudige natuurlijke make-up of mag het net ietsje meer?

Verder geeft Katie ook persoonlijke workshops, waarin ze tijdens het aanbrengen van de make-up tips en tricks meegeeft die U nadien in Uw dagelijks leven kan gebruiken. Tijdens deze workshop wordt ook het verschil getoond tussen dagelijkse make-up en make-up voor een avondje uit. Nadien is het aan U, want oefening baart kunst!

Peeling Jan Marini 40% en 70%

Deze behandeling, waarbij een peeling van minstens 40% en maximum 70% glycolzuur wordt gebruikt, zorgt voor een opfrissing van het gelaat.
De peeling zorgt o.a. voor:

 • Het verwijderen van de dode huidcellen
 • Het vervagen van de oppervlakkige rimpeltjes
 • Het verminderen van pigmentatie
 • Het verbeteren van littekens
 • De aanpak van acné
 • Het verfijnen van grove poriën

Na de behandeling mogen er gedurende 3 dagen geen actieve producten gebruikt worden. Hydratatie mag wel gebruikt worden.

De gelaatsproducten van Jan Marini bevatten geen minerale oliën en alle producten zijn vrij van geur- en kleurstoffen. Jan Marini is bovendien niet getest op dieren.

Retinolpeeling

Een retinolpeeling kan gebruikt worden om bepaalde cosmetische problemen doelgericht aan te pakken, zoals een vlekkerige teint, een huid met neiging tot acne (jongeren en volwassenen) of een door de zon verouderde huid. Ook voor melasma kan dit toegepast worden.

Dankzij deze peeling ziet de huid er jonger én gezonder uit, met een heldere, stralende, frisse teint.

Deze oppervlakkige peeling vereist weinig of geen follow up en kan probleemloos als “lunchtime peel” worden toegepast.

De retinolpeeling is een medische peeling die sterk geconcentreerde retinol bevat om de huid te exfoliëren. De huid kan dus na 2 tot 4 dagen lichtjes afschilferen. Door zijn exfoliërende werking helpt deze lijntjes en rimpels te verzachten, de huid compacter en steviger te maken en de teint te egaliseren en op te helderen.

Deze is ook geschikt voor de meeste huidtypes. Er is al een zichtbaar effect na een aantal peelings.

Voordelen:

 • Minder opvallende lijntjes en rimpels
 • Egalere teint
 • Minder opvallende acnerestlittekens
 • Kleinere poriën
 • Gladdere huid
 • Stralende huid
 • Minder onzuiverheden

Indien u interesse heeft en een afspraak wenst te maken kan u contact opnemen met het secretariaat.

Pedicure

Wist u dat uw voet is opgebouwd uit 26 botjes, 33 gewrichten en 19 verschillende spieren? Uw voeten dragen u uw hele leven en brengen u overal na toe. Des te groter de noodzaak om uw voeten goed te laten verzorgen door een pedicure.

Een pedicure bestaat uit het desinfecteren van de voeten, knippen van de nagels en verzorgen van de nagelriemen, eventuele likdoorns en eelt verwijderen en verdikte nagels verfijnen. Om af te sluiten zullen de voeten met een aangepaste crème worden gemasseerd.

Indien nodig kunnen ingegroeide teennagels behandeld worden met behulp van een BS spange.

Manicure

Manicure is de perfecte manier om je handen en nagels in topconditie te krijgen. Na een professionele en goede manicure zijn je handen en nagels weer verzorgd en zien ze er uit om door een ringetje te halen.

Een manicure is veel meer dan alleen maar het vijlen van de nagels. Het is een complete verzorging voor de handen en nagels. Je nagels worden in een mooie vorm gevijld en ribbeltjes worden gepolijst, zodat het oppervlak van je nagels weer glad voelt. Nadien kan er al dan niet een mooi kleurtje nagellak worden aangebracht, zodat jouw nagels bij je outfit passen.

Als extraatje bij de behandeling kan een paraffinepakking worden uitgevoerd. Indien U droge of ruwe handen heeft, is deze heerlijke pakking  de ideale behandeling. De behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid en de warmte verlicht eventuele pijntjes.

Ontharen met hars/wax

Er zijn verschillende manieren om het lichaam van lichaamshaar te ontdoen.

Harsen of waxen is één van de manieren om ongewenst lichaams- of gezichtshaar te verwijderen. Dit gebeurt door een laagje warme hars aan te brengen met een roller. Bij het verwijderen van dit laagje hars worden de haartjes meegenomen.

Geharste haren blijven zo’n 3-6 weken weg. In de zomer groeien haren, net als nagels sneller dan in de winter.

Het is belangrijk om te weten dat de haren niet allemaal tegelijk groeien. Een haar heeft 3 groeifases. Een groeifase, een rustfase en een fase waarbij het uitvalt en een nieuwe haartje klaar zit. Dus op het moment dat u harst zal een deel van de haren in rust zijn, terwijl een ander deel aan het groeien is, maar nog zo klein is dat u het nog niet ziet. Wanneer u na een week weer haartjes ziet, zijn het niet de haren die geharst zijn, maar de haren die u eerst niet zag die verder groeien. Het blijkt echter dat door het harsen of waxen de groei van het haar verminderd, doordat ze vaak en regelmatig worden verwijderd.

Ontharen met suikerwax

Ontharen met suiker is heel natuurlijk, omdat je werkt met een suikerpasta van suiker en water. Er zijn geen agressieve middelen nodig en de suikerpasta wordt niet sterk verhit. Dit maakt het een veilige en natuurlijke manier van ontharen.

De behandeling is niet schadelijk voor je huid. Bovendien kan je al ontharen met suiker bij een haarlengte van 1 à 2 millimeter. Je hoeft dus niet te wachten tot de haartjes weer helemaal zijn aangegroeid.

De pasta wordt gebruikt op kamertemperatuur. Er is dus geen risico op verbranding. De suikerpasta kleeft aan de haartjes en dode huidcellen en heeft dus ook een licht peelend effect. Dit maakt je huid extra zacht en glad.

Met de handen wordt de pasta aangebracht en tegen de haargroeirichting in ingemasseerd. Vervolgens wordt het, in tegenstelling tot bij wax, verwijderd met de haargroeirichting mee. Dit geeft minder kans op afgebroken en ingegroeide haren.

Deze behandeling is ook geschikt voor mensen met een allergie aan colofonium.

Microblading en semi-permanente make-up

Microblading is een techniek voor het handmatig aanbrengen van semi-permanente make-up van de wenkbrauwen. Er worden dunne afzonderlijke lijntjes in de vorm van haartjes aangebracht in de huid. Deze behouden de oorspronkelijke kleur en vervagen langzaam in de loop van 1-3 jaar door de normale celvernieuwing van het lichaam. Voor een duurzaam effect is dus een 1-3 jaarlijkse opfrisbehandeling nodig.

De inhoud van de folder is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn het personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.