Deze testen dienen voornamelijk om allergieën aan omgevingsallergenen op te sporen (bv. huisstofmijt, pollen, grassen, dierenepithelen, voeding, etc.) in het kader van atopisch eczeem (soms familiaal, met hooikoorts, en/of astma). Bij kinderen met atopisch eczeem of mensen met een verhaal passend bij een voedingsallergie wordt ook verse voeding getest.

Testen

De testen gebeuren op de binnenzijde van de armen en bij kleine kinderen thv de rug. Hierbij brengt men telkens een druppel vloeistof van het te testen product aan op de huid. Vervolgens wordt doorheen de druppel op de huid aangeprikt.

Na 15 à 20 minuten leest de arts het resultaat af. Het gaat bij priktesten om een onmiddellijke reactie. Daarom is één aflezing voldoende.

Bijkomende informatie

De testen kunnen niet gebeuren tijdens een eerste consultatie. U zal hiervoor een nieuwe afspraak krijgen op een latere datum.

Minstens een week voor de testen dienen antihistaminica gestopt te worden (Cetirizine, Zyrtec, Aerius, Xyzall, Desloratadine, Atarax, Fenistil,…)

Tarief  

Priktesten kosten 82€, maar worden gedeeltelijk vergoed door de mutualiteit.

Wie contacteren bij vragen/problemen?

Deze folder is bedoeld als aanvulling op mondelinge informatie. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen. Hebt u nog vragen over de behandeling kan U hiervoor steeds terecht bij ons in de praktijk. Als u de afspraak niet kunt nakomen, neem dan contact met ons op.

De inhoud van de folder is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn het personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.