Dr. Mieke Dierick studeerde in 2006 af als arts aan de Universiteit Gent. Zij specialiseerde zich daarna in de dermatologie in het Universitair Ziekenhuis Gent. Eén jaar van haar opleiding werkte ze op de dienst Inwendige Ziekten van het AZ Sint-Blasius te Dendermonde, waar ze met de interne problematiek leerde omgaan. Verder werkte ze ook één jaar op de dienst Dermatologie van het AZ Sint-Jan te Brugge bij Dr. De Cuyper en haar team.

Op 1 maart 2011 startte Dr. Mieke Dierick haar privé-praktijk te Kalken. Van 1 maart 2011 tem 30 april 2013 werkte ze ook samen met Dr. Vanhee in zijn privé-praktijk te Bornem.
Van 1 maart 2011 tem 31 augustus 2019 werkte ze ook als dermatoloog in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius in Dendermonde.

Dr. Mieke Dierick beoefent de dermatologie in al haar aspecten en heeft een breed interessegebied. Regelmatig neemt ze deel aan nationale en internationale congressen om zo op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in de dermatologie. Zij is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor Dermatologie en Venereologie.

Dr. Mieke Dierick is niet geconventioneerd.