Rimpels en plooien rond de mond (vooral de bovenlip), die ontstaan als gevolg van voortdurende aanspanning van de kringspier van de mond, kunnen onder andere worden behandeld door deze op te vullen met een hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een natuurlijk eiwit dat ook normaal aanwezig is in de huid. Door het verouderen van de huid neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid in de tijd af. In de vorm van een gel wordt dit diep in of net onder de huid ingespoten. Rimpels en plooien rond de mond kunnen zo gevuld worden.

Hyaluronzuur is minder geschikt voor boosheids- of lachrimpels, omdat de spieractiviteit hier zo groot is dat het effect erg kort zal aanhouden. Op deze plaatsen is een behandeling met botuline toxine meer geschikt.

De arts zal in een eerste consultatie met u bespreken welke behandeling voor u de juiste is en wat u mag verwachten.

Behandeling

De arts spuit hyaluronzuur in kleine hoeveelheden met een heel dun naaldje diep in of net onder de huid, afhankelijk van de diepte en de plaats van de rimpel of plooi.

Hierdoor vervagen  rimpels en plooien en kan het volume hersteld worden.

Na de behandeling

Meestal is de behandelde huid gedurende enkele uren na de behandeling licht gezwollen en rood. Deze reacties zijn altijd mild van aard en verdwijnen spontaan. Om zwelling zo beperkt mogelijk te houden kan het behandelde gebied gekoeld worden met koude kompressen.

We raden u aan binnen de eerste 24 uur na de behandeling fysieke inspanning en heftige spierbewegingen van het gelaat te voorkomen.

Vermijd ook overmatige blootstelling aan de zon totdat de zwelling en de roodheid van het behandelde gebied verdwenen is.

U mag uw gezicht voorzichtig wassen en gebruik maken van uw dagelijkse huidverzorgende producten en make-up. Masseren van het behandelde gebied wordt afgeraden.

Gedurende enkele dagen kan een blauwe plek ontstaan, deze kunt u camoufleren met make-up.

Tegen eventuele pijn kunt u paracetamol nemen.

Na de injectie treedt het opvullende effect meteen op. Soms moet na 4 tot 6 weken een tweede behandeling plaatsvinden, om een beter resultaat te bereiken dat vervolgens 6 tot 9 maanden blijft bestaan.

In de loop van de maanden verdwijnt het ingebrachte hyaluronzuur langzaam. Om een langdurig blijvend effect te behouden, kan de arts de behandeling herhalen zodra het effect begint af te nemen of verdwenen is

Complicaties

Hyaluronzuur is een natuurlijk product, dat in de normale huid ook voorkomt en is volledig biologisch afbreekbaar. De kans op allergische reacties op hyaluronzuur is heel klein omdat het geen dierlijke eiwitten bevat.

Er is altijd een klein risico op een iets grotere zwelling en bloeduitstorting dan gemiddeld. Deze verdwijnen echter vaak binnen 1 tot 2 weken.

Neem in onderstaande situatie zeker contact op met uw arts:

  • extreme zwelling en roodheid van het behandelde gebied;
  • pijn, als de pijnstillers niet helpen of de pijn zelfs toeneemt;
  • bij gevoel van ziek zijn en/of koorts.

Tarief

De tarieven van onze behandelingen worden met u besproken tijdens de consultatie.

Bijkomende informatie

Informeer de arts als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, de arts zal u laten weten op welk moment u met deze medicijnen moet stoppen. Meestal is stoppen van de bloedverdunners echter niet nodig.

Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken

Roken kan de wondgenezing verstoren door vernauwing van de bloedvaten. Het is daarom verstandig 4 tot 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken.

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft wordt de behandeling afgeraden.

Er wordt niet behandeld als u een actieve herpes infectie (koortslip) heeft.

Ook kan niet worden behandeld als er in het verleden in hetzelfde gebied een permanente filler is ingespoten.

Wie contacteren bij vragen/problemen?

Deze folder is bedoeld als aanvulling op mondelinge informatie. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen. Hebt u nog vragen over de behandeling kan U hiervoor steeds terecht bij ons in de praktijk. Als u de afspraak niet kunt nakomen, neem dan contact met ons op.

De inhoud van de folder is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn het personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.