BEHANDELING

De fractionele methode zorgt ervoor dat de energie van de CO2 laser d.m.v. een zeer fijne laserstraal haarfijne gangen maakt en dit in de vorm van een raster. Het binnendringen tot diep in de huid zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd.

Deze hoogtechnologische techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Hierdoor kunnen we spreken van een korte herstelperiode.

Bij zwangerschap zal de behandeling uitgesteld worden, ongeacht het te behandelen gebied.

Indien u gekend bent met herpes (koortsblaren) thv het gelaat, dient u dit op voorhand te melden aan de arts, zodat indien nodig een preventieve behandeling voor deze infectie kan gestart worden. Indien u op het ogenblik van uw afspraak toch nog koortsblaren heeft dient de afspraak uitgesteld te worden.

KENMERKEN VAN DE BEHANDELING

  • de huid wordt strakker
  • poriën verkleinen
  • pigmentvlekken verdwijnen
  • snel herstel
  • veilig en doeltreffend
  • kortdurende procedure
  • geen anesthesie vereist
  • behandeling delicate plaatsen mogelijk

NA DE BEHANDELING

dag 1 tot 2: U kan na de behandeling een branderig gevoel ondervinden dat 30 minuten tot 3 uur kan aanhouden. Een neutrale hydraterende lotion zal dit ongemak verlichten. Naargelang de intensiteit van de behandeling kan er buiten de roodheid ook een tijdelijke zwelling optreden.

dag 3 tot 4: De roodheid van de huid evolueert geleidelijk aan naar een bruine teint. In deze fase wordt aangeraden het afvellen van de korstjes niet te bespoedigen door te krabben of te wrijven.

dag 5 tot 6: Tijdens het wassen vervelt de huid. De vernieuwde huid met een frisse kleur en verbeterde textuur wordt nu zichtbaar.

Gedurende de 6 maanden die volgen na de behandeling zie je littekens, striemen en rimpels vervagen dankzij de aanmaak van nieuw collageen.

LASER EN ZONLICHT

Vermijd langdurig onbeschermd contact met de zon gedurende 3 maanden. Gebruik dagelijks een vocht inbrengende sunblock crème.