Laser is de afkorting van Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation. Een laser zendt in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht met een welbepaalde golflengte uit. Het licht van de laserstraal wordt geabsorbeerd door welbepaalde structuren van de huid afhankelijk van de golflengte. De laser is dus in staat selectief bepaalde doelwitten in de huid te behandelen. Welke structuren dit zijn, wordt onder andere bepaald door het type laser en de sterkte van de straling. Dit betekent dat met één laserapparaat niet alle huidafwijkingen behandeld kunnen worden. Om een goed resultaat te bereiken, dienen het juiste apparaat en de juiste instellingen gekozen te worden.

Behandeling

De fractionele methode zorgt ervoor dat de energie van de CO2 laser d.m.v. een zeer fijne laserstraal haarfijne gangen maakt en dit in de vorm van een raster. Het binnendringen tot diep in de huid zorgt ervoor dat de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Deze hoogtechnologische techniek zorgt ervoor dat de ruimte tussen de gangen geen thermische schade ondervindt. Hierdoor kunnen we spreken van een korte herstelperiode.

Kenmerken van de behandeling

 • De huid wordt strakker
 • Poriën verkleinen
 • Pigmentvlekken verdwijnen
 • Fijne rimpels en acné littekens vervagen
 • Snel herstel
 • Veilig en doeltreffend
 • Kortdurende procedure
 • Geen anesthesie vereist

Bijkomende informatie

 • Informeer de arts als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, de arts zal u laten weten op welk moment u met deze medicijnen moet stoppen. Meestal is stoppen van de bloedverdunners echter niet nodig.
 • Alcohol maakt de kans op een bloeduitstorting of nabloeding groter. Daarom is het beter minstens 24 uur voor de ingreep geen alcohol te drinken
 • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft wordt de behandeling afgeraden.
 • Indien U gekend bent met herpes (koortsblaren) thv het gelaat, dient U dit op voorhand te melden aan de arts, zodat een preventieve behandeling voor deze infectie kan gestart  worden indien nodig. Indien u op het ogenblik van uw afspraak toch nog koortsblaren heeft dient de afspraak uitgesteld te worden.
 • Bij de sterke instellingen van de laser U krijgt een kalmerend middel als pijnstilling. Hierdoor is het na de behandeling niet mogelijk om met de auto te rijden. U dient dan ook een chauffeur te voorzien.
 • Zonlicht is niet goed voor de huid die behandeld is of behandeld gaat worden met laserlicht. Op het moment van de behandeling mag U niet gebruind zijn door zonnebank of zon. De zon en zonnebank moet ook vermeden worden tot 6 weken voor en na de behandeling. De behandeling kan niet doorgaan indien de huid te bruin is aangezien dit het risico op ontstaan van witte vlekken verhoogt. Huid die na een laserbehandeling blootgesteld wordt aan zonlicht, heeft dan weer meer kans om bruine vlekken te ontwikkelen.
 • Soms kunnen echter ook bruine of witte vlekken ontstaan zonder duidelijke relatie met zonlicht. Het risico op bruine verkleuring is hoger bij patiënten met donkere huidtypes.

Nazorg

De evolutie van de huid na de behandeling is afhankelijk van sterkte van de instellingen waarmee Uw huid behandeld is. De keuze zal met U besproken worden tijdens de consultatie voorafgaand aan de behandeling.

Bij instellingen van 180µm wordt er een sterke behandeling uitgevoerd dan bij 300µm. De sterkere behandeling houdt in dat er een sterker effect is, maar ook meer bijwerkingen. Terwijl er bij 300µm een zachter effect is en minder bijwerkingen.

Dag 1 tot 2: U kan na de behandeling een branderig gevoel ondervinden dat 30 minuten tot 3 uur kan aanhouden. Een neutrale hydraterende lotion (Aderma Epithelial A.H. duo of Avène Cicalfate post-acte) en ontsmettende compressen met blauw water zullen dit ongemak verlichten.

Naargelang de intensiteit van de behandeling kan er buiten de roodheid ook een tijdelijke zwelling optreden.

Dag 3 tot 7: De roodheid van de huid evolueert geleidelijk aan naar een bruine kleur of korsten. In deze fase wordt aangeraden het afvellen van de korstjes niet te bespoedigen door te krabben of te wrijven. U kan in deze fase gebruik maken van Eucerin Aquaphor om de korsten soepel te houden.

Dag 5 tot 10: Tijdens het wassen vervelt de huid. De  vernieuwde huid met een frisse kleur en verbeterde textuur wordt nu zichtbaar.

Gedurende de 6 maanden die volgen na de behandeling zie je littekens, striemen en rimpels vervagen dankzij de aanmaak van nieuw collageen.

Na de behandeling

 • Vermijd langdurig onbeschermd contact met de zon gedurende 3 maanden. Gebruik dagelijks een vocht inbrengende sunblock crème met UVA protectie (Uriage Dépiderm SPF50+, Uriage Bariésun 100 extreem beschermende fluid SPF50+, of een gelijkwaardig product). Zonprotectie dient om de 2 à 3 uur herhaald worden. Echt zonnebaden of een zonnebankkuur wordt ten sterkste afgeraden.
 • U mag uw gezicht voorzichtig wassen met zuiver water, maar niet wrijven.
 • Na verdwijnen van alle korsten mag U opnieuw gebruik maken van uw eigen dagelijkse huidverzorgende producten en make-up.
 • In de dunne huid kan soms gedurende enkele dagen een blauwe plek ontstaan. De bloeduitstorting verdwijnt in de loop van een aantal dagen.
 • Tegen eventuele pijn kunt u een paracetamol nemen. Als dit onvoldoende helpt of als de pijn toeneemt, kunt u best contact opnemen met de arts.

Kostprijs

De tarieven van onze behandelingen worden met u besproken tijdens de consultatie.

Wie contacteren bij vragen/problemen?

Deze folder is bedoeld als aanvulling op mondelinge informatie. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig na te lezen. Hebt u nog vragen over de behandeling kan U hiervoor steeds terecht bij ons in de praktijk. Als u de afspraak niet kunt nakomen, neem dan contact met ons op.

De inhoud van de folder is echter algemeen en indicatief. De folder omvat niet alle medische aspecten. Hij vervangt de raadpleging bij je zorgverlener niet. Mocht deze folder vergissingen, tekortkomingen of onvolledigheden bevatten dan zijn het personeel en artsen hiervoor niet aansprakelijk.