De vraag naar niet-chirurgische huidverjongingstechnieken neemt de laatste jaren toe. Met hun medische kennis van de structuur en fysiologie van de huid zijn dermatologen goed geplaatst om deze technieken veilig en verantwoord toe te passen.

Esthetische dermatologie houdt zich bezig met:

  • afremmen van huidveroudering
  • overmatig zweten
  • advies over huidverzorging, behandeling van acne, camoufleren van pigmentvlekken en littekens, …

Om verschillende aspecten van huidveroudering af te remmen, maakt onze praktijk gebruik van injecties, chemische peelings, draadlifting en laser. Ook overmatig zweten aan de oksels kan in bepaalde gevallen met injecties behandeld worden. Deze behandelingsmethoden worden altijd uitgevoerd door een dermatoloog of de verpleegkundige onder supervisie van de arts.
De verpleegkundige, die tevens geschoold is als schoonheidsspecialiste, kan u adviseren over hoe u de huid het best verzorgt, littekens camoufleert en wat u kunt doen bij pigmentvlekken of acné. 

Raadpleging vooraf

Elke esthetische behandeling moet worden voorafgegaan door een consultatie bij één van de artsen. U krijgt dan een behandelplan op maat en wordt grondig geïnformeerd over de voor- en nadelen van de technieken, het te verwachten resultaat en de kostprijs. Op basis van die informatie kan u al dan niet een afspraak maken voor de gekozen behandeling.

In België zijn patiënten die een esthetische ingreep ondergaan verplicht om een toestemmingsformulier te ondertekenen. U krijgt het formulier tijdens de eerste consultatie. Lees het grondig na en breng het ondertekend terug mee op de dag van de ingreep.